Kaliumsorbaatti on erittäin tehokas, turvallinen ja myrkytön elintarvikepreservatiivinen. Vaikka kaliumsorbaatti on yksi monista säilöntäaineista markkinoilla, se on yksi parhaista, koska se on vaaraton ja monikäyttöinen. Kaliumsorbaatti valmistetaan pääasiassa synteettisesti.
Se on mauton ja hajuton jauhe. FDA:n mukaan se on turvallinen käyttää, koska se hajoaa kehossa vedeksi ja hiilidioksidiksi. Se on kosmetiikkatuotteissa käytettävien säilöntäaineiden luettelossa rajoituksin. Sen enimmäiskäyttökoncentratio lopputuotteessa on 0,6 %, laskettuna sorbiinihappona. Se toimii parhaiten happamassa ympäristössä, muuten sen ominaisuudet ovat paljon heikompia.
Korkean pinnan kovuuden ja matalan pinnan kulutuskestävyyden vuoksi se on luonteenomaista hyvälle liukumiselle ja hyvälle kitkankestolle, se ei liukene eikä turpoa kaikissa käytetyissä liuottimissa, polttoaineissa ja mineraaliöljyissä. Sitä käytetään yleisimmin tarkkuuskoneenosien, kuten vaihteiden, matohammaspyörien, holkkien jne. valmistukseen.